کد خبر: 1232130
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
مهم‌ترین دغدغه شهید رئیسی مسئله ساخت مسکن برای مردم بود
مسکن یکی از مهم‌ترین نیاز‌های اولیه هر انسان است. بر اساس قانون اساسی، دولت موظف است مسکن مناسب را برای همگان تأمین کند. متأسفانه طی سال‌های اخیر خانوار‌ها در حوزه مسکن با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شده‌اند، به طوری که برخی حتی نمی‌توانند از عهده اجاره‌بها برآیند.
سیدعلی موسوی 

جوان آنلاین: مسئله مسکن اولین و مهم‌ترین دغدغه هر فرد در شرایط تورمی برای تشکیل خانواده و همچنین تداوم زندگی متأهلی است، از همین رو بسترسازی برای خانه‌دار‌شدن مردم بسیار مهم است؛ دغدغه‌ای که شهید جمهور نیز به آن واقف بود و به طور کامل آن را پیگیری می‌کرد. مهم‌ترین دغدغه شهید رئیسی مسئله ساخت مسکن برای مردم بود، از همین رو با توجه به اهمیت فوق‌العاده موضوع در زمینه تشکیل خانواده، ازدواج و حتی فرزندآوری در کنار لزوم ورود دولت در این بازار، باید نامزد‌های انتخاباتی به طور مشخص در زمینه برنامه مسکن و حل معضل مردم در این زمینه ورود و به صراحت اعلام کنند با ساخت مسکن و به چه میزان در سال موافق هستند. 
 
مسکن یکی از مهم‌ترین نیاز‌های اولیه هر انسان است. بر اساس قانون اساسی، دولت موظف است مسکن مناسب را برای همگان تأمین کند. متأسفانه طی سال‌های اخیر خانوار‌ها در حوزه مسکن با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شده‌اند، به طوری که برخی حتی نمی‌توانند از عهده اجاره‌بها برآیند. با توجه به اینکه مسکن به مشکلی جدی برای خانوار‌ها تبدیل شده است، رئیس‌جمهور شهید در این زمینه دغدغه اساسی داشت و تلاشش را برای حل این موضوع به کار گرفت. مشکلاتی از قبیل عدم‌همکاری بانک‌ها و دردسترس‌نبودن زمین مورد نیاز برای ساخت انبوه مسکن از جمله چالش‌های پیش رو بود. 
با وجود مشکلات، شهید رئیسی همواره طی دو‌سال‌وچند ماه گذشته پیگیر موضوع ساخت مسکن در کشور بود و این موضوع از دستور کار او خارج نشد. به‌زعم کارشناسان، نیاز است هر دولتی که بعد از وی روی کار می‌آید، موضوع مسکن را با جدیت در دستور کار داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی از ساخت‌وساز واحد‌های مسکونی خبر داد که بخشی از آن‌ها آماده تحویل است. از سوی دیگر، تسهیل صدور مجوز‌ها در حوزه ساخت مسکن نیز از دستاورد‌های مهم دولت شهید رئیسی در حوزه مسکن به شمار می‌رود. نقش دولت در تحقق رفع نیاز مردم در بخش مسکن و همچنین رگولاتوری در این بخش بسیار جدی و مهم است. دولت رئیسی با وجود مخالفت‌های افرادی که ذی‌نفع انحصار زمین در شهر‌های کشور بودند و هر نوع سنگ‌اندازی در زمینه عرضه زمین و افزایش محدوده شهری انجام می‌دادند، قدم‌های بسیار مهمی برای عرضه زمین برداشت و بیش از ۵/۲ میلیون قطعه زمین به مردم عرضه شد تا اقدامات ساخت مسکن ویلایی یا ساخت انبوه مسکن از سوی انبوه‌سازان آغاز شود ولی مسئله عدم‌همکاری شبکه بانکی، مهم‌ترین نقطه زمین‌زدن تحقق وعده شهید جمهور در بحث ساخت مسکن بوده است تا جایی که در آخرین جلسات شورای عالی مسکن نیز شهید رئیسی به طور مشخص، شبکه بانکی را مورد عتاب قرار داد. 
در این وضعیت بانک مرکزی به عنوان اصلی‌ترین رگولاتور شبکه بانکی می‌تواند با ایجاد و تخصیص پول به سمت فعالیت‌های تولیدی، بدون افزایش پایه پولی، نقش توسعه‌ای ایفا کند که در زمینه هدایت اعتبارات بانکی به سمت ساخت مسکن، سیاست تنبیهی کاهش قدرت تسهیلات‌دهی، مهم‌ترین خط اقدامات اصلاحی و رگولاتوری بانک مرکزی جهت ساخت مسکن خواهد بود. موفقیت بانک مرکزی در این نقش به توانایی آن در تمرکز بر توسعه بلندمدت اقتصادی با نگاه به اهمیت و جایگاه ساخت مسکن در اقتصاد و همچنین رفع نیاز‌های مردم بستگی دارد. بانک مرکزی با رویکرد استراتژیک برای خلق پول، می‌تواند از قدرت مالی برای پیشبرد رشد و توسعه پایدار برای کشور استفاده کند و مردم نیز خانه‌دار شوند. این موضوع رویکردی بود که دولت شهید رئیسی در برنامه هفتم توسعه نیز به عنوان قانون بالادستی توسعه‌ای کشور برای پنج سال آتی در نظر گرفته بود ولی شوق خدمت و شهادت مهلت این امر را نداد. دولت بعدی باید به طور ویژه بر این مسئله تمرکز کند و اگر کسی از نامزد‌های انتخاباتی با این موضوع مخالفت کرد یا علیه این مسیر قدم برداشت، قطعاً به دنبال تداوم مسیری است که در آن با بی‌عملی تمام دولت، به مسیر افزایش ۱۰ برابری قیمت مسکن مردم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ختم شد و خانه‌دار‌شدن مردم را به آرزو تبدیل کرد، بنابراین باید هر نامزد نسبت به مسئله ساخت مسکن به طور ویژه ورود و برنامه خود را صراحتاً مانند رئیس‌جمهور شهید با عدد و رقم مشخص اعلام کند. 
مسئله مسکن اولین و مهم‌ترین دغدغه هر فرد در شرایط تورمی برای تشکیل خانواده و همچنین تداوم زندگی متأهلی است، از همین رو بسترسازی برای خانه‌دار‌شدن مردم بسیار مهم است؛ دغدغه‌ای که شهید جمهور نیز به آن واقف بود و به طور کامل آن را پیگیری می‌کرد. مهم‌ترین دغدغه شهید رئیسی مسئله ساخت مسکن برای مردم بود، از همین رو با توجه به اهمیت فوق‌العاده موضوع در زمینه تشکیل خانواده، ازدواج و حتی فرزندآوری در کنار لزوم ورود دولت در این بازار، باید نامزد‌های انتخاباتی به طور مشخص در زمینه برنامه مسکن و حل معضل مردم در این زمینه ورود و به صراحت اعلام کنند با ساخت مسکن و به چه میزان در سال موافق هستند. 

 مسکن یکی از دغدغه‌های اصلی شهید رئیسی بود
شهریار حیدری، نماینده مجلس یازدهم در گفتگو با «جوان» در خصوص دغدغه‌مندی شهید رئیسی در خصوص مسکن تصریح کرد: رئیس‌جمهور شهید چند شعار محوری داشت. یکی از آن‌ها موضوع اشتغال، دیگری مهار تورم و مسئله بعدی مسکن بود. شهید رئیسی وعده داده بود سالانه یک‌میلیون مسکن را تحویل دهد که این امر به دلایلی محقق نشد. 
وی ادامه داد: مشکل تأمین زمین پیش روی دولت برای ساخت انبوه مسکن قرار داشت. برای حل این مسئله، دولت شهید رئیسی پیشنهاد تغییر کاربری اراضی و گسترش محدوده شهر‌ها را مطرح کرد. قانون فقط به زمین‌هایی که درجه ۳ به بالا باشند، اجازه تغییر کاربری داد و از نظر تأمین زمین مورد نیاز دولت با مشکل مواجه شد. 
نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: مشکل دیگر پیش روی دولت برای تحقق وعده انتخاباتی‌اش مبنی بر ساخت یک‌میلیون مسکن در هر سال، مسئله ناترازی بانک‌ها بود. عدم‌پرداخت تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن دومین مشکل پیش روی دولت شهید رئیسی بود. حیدری گفت: با وجود تمام مشکلاتی که پیش روی رئیس‌جمهور شهید برای ساخت مسکن وجود داشت، تقریباً ساخت مسکن تبدیل به چالش شد، با این حال، ایشان تمام تلاش خود را در راستای ساخت مسکن به کار گرفت. 
این نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: تا جایی که امکان داشت، شهید رئیسی در راستای ساخت مسکن تلاش کرد و وعده‌هایش را تحقق بخشید. در همین ارتباط، وزیر راه و شهرسازی اخیراً اعلام کرده است ۲‌میلیون‌و ۸۰۰ هزار مسکن در حال ساخت‌وساز و ۶۰ هزار واحد آماده تحویل است. 
حیدری گفت: شواهد نشان می‌دهد مسئله مسکن دغدغه‌ای جدی برای شهید رئیسی بوده است. باید این روند در دولت بعدی نیز ادامه یابد و موضوع مسکن با برنامه‌ریزی‌های دقیق، هدفمند و عملیاتی حل‌وفصل شود. وی ادامه داد: با توجه به اینکه الان زمینه برای ساخت مسکن فراهم است و دو مشکلی که در بالا گفتیم، رفع شده است، امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه ساخت مسکن در کشور باشیم. الان تسهیلات بانکی آزاد شده و زمینه تحقق هدف‌گذاری‌های دولت در حوزه مسکن با همکاری مجلس و بانک‌های عامل امکانپذیر است. 
نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: جوانان برای تشکیل خانواده نیاز به مسکن دارند و این موضوع جزو نیاز‌های اولیه هر زوج است. از این نظر بسیار اهمیت دارد که مسئله مسکن با جدیت در دستور کار دولت‌ها باشد. در شرایط فعلی و با وجود اجاره‌بهای بالا، نه تنها جوانان نمی‌توانند مسکن داشته باشند، بلکه امکان اجاره منزل مسکونی را هم ندارند. 
حیدری گفت: به میزان تقاضا، مسکن در کشور وجود ندارد، به همین دلیل شاهد تورم و گرانی در این بخش هستیم. نیاز است با عرضه انبوه مسکن به حل این مشکل بپردازیم. دولت بعدی باید اهتمام جدی به موضوع مسکن داشته باشد و هدف‌گذاری‌های صورت‌گرفته در این زمینه را پیش ببرد. 
نماینده مجلس یازدهم در پایان تأکید کرد: شهید رئیسی درباره هر مسئله‌ای که به معیشت مردم مربوط می‌شد، دغدغه جدی داشت، در همین راستا تلاش خود را برای رفع مشکل مسکن به کار گرفت که البته با وجود برخی محدودیت‌ها و پایان یافتن زودهنگام دولت تحت ریاستش نتوانست وعده‌هایش را تحقق ببخشد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
جمشید نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
0
0
باید قول ۱۰۰۰۰۰۰۰ مسکن بده و وقتی سوار کار شد بگه فلان جا همکاری نکرد .
بعد هم مورد تکریم قرار بگیره ... هههه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار